Hogyan kell gondoskodni a Betta halról? / 7 tipp

Cum să ai grijă de peștii Betta? / 7 sfaturi

A mai cikkben egy lehetséges házi kedvencről fogunk beszélni, nevezetesen a Betta halról.

  • A Betta hal vagy Betta splendens Ázsiában őshonos, mocsarak, tavak és lassan folyó patakok sekélyebb vizeiben él. Területi faj, hevesen védi területét, ezért hívják őket - harci halak - .

Nappali állatok, nappal aktívak, éjszaka pihenésre van szükségük, ezért a lehető legjobb pihenéshez sötétségre van szükségük.

Az idők során számos kérdést tettek fel nekünk ezzel a halfajtával kapcsolatban, és ma ezek közül a leggyakoribbakat fogjuk megválaszolni.

 

1. Kiből lehet Betta haltulajdonos?

    Nos, akár diák, akár szülő, akinek gyermeke kisállatot szeretne, vagy magányos ember, aki a nap végén társaságra vágyik, választhatja kedvencének a Betta halat, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni .

    sárga Betta hal

     

    2. Mennyi hely kell a Betta halaknak?

    A Betta halaknak általában legalább 5 literes, maximum 15 literes akváriumot ajánlanak, hogy úszhassanak és biztonságban érezzék magukat. Fel kell fedeznie a környezetét, és nem kell stresszelnie a korlátozott hely miatt, ezért nem ajánljuk a kis akváriumot. A stressz hatására csökken az immunitása, hajlamos a betegségekre.

    Betta többszínű hal 

     

    3. Mik az optimális feltételek a Betta halak gondozásához?

    Ez nem egy igényes hal, de bizonyos szempontokat figyelembe kell vennünk, mint pl.: az akváriumba vezetés előtt a víz körbejárása, a hőmérséklet állandó, 27/29 Celsius fok (ehhez állítható melegítő szükséges) ill. alacsony áramlású szűrő, hogy ne zavarja a Betta halakat.

     

     

     

     

    4. Mivel táplálkoznak a Betta halak?

    A Betta halak természetes környezetükben rovarokkal és rovarlárvákkal táplálkoznak, ezért fehérjében gazdag táplálékra van szükségük, ezért ezeknek a halaknak speciális eledel ajánlott, amelyek különböző fehérjeforrásokkal rendelkeznek, például granulált táplálék, pehely formájában, fagyasztva. vagy akár élő ételt.

     

     

        

    5. Milyen más halakat tarthatok a Betta halakkal az akváriumban?

    Területi faj lévén nem tud együtt élni egyetlen halfajjal sem. Javasoljuk csiga, garnéla vagy szanatóriumi fajok hozzáadását, például: Ancistrus, Corydoras, engedelmes és nyugodt halak, amelyek nem támadják meg a Betta halakat. Ugyanabban az akváriumban nem ajánlott hím Bettát adni, mert megtámadják egymást, és nem tudnak együtt élni.

     

     

     

     

    6. Honnan tudhatom, hogy a Betta halam egészséges és betegségmentes?

    Vannak olyan jelek, amelyek nyomon követhetők, és amelyek segítségével ezt megvalósíthatja, mint például: élénk színek, egészséges uszonyok, agresszív reakciók ismeretlen ingerekre, nagy étvágy, interakció veled az akvárium felszínén.

     

    7. Meddig bírják a Betta halak táplálék nélkül, vagy mi történik, ha egy napra elfelejtem megetetni a halat?

    Ne aggódj! A Betta halak 2,3 napig bírják táplálék nélkül, de mi ebben a helyzetben találunk megoldást. Ha hétvégére vagy kongresszusra megy, választhat különleges ételt halának. Fokozatosan lebomló táplálék, így a halak több napig táplálkozhatnak ezekkel a szemcsékkel. Egy másik megoldás egy automata adagoló a hosszabb nyaralásokhoz és az Ön nyugalmához.

     

     

     

     

     

    Ha további kérdései vagy aggályai vannak a Betta halakkal kapcsolatban, nyugodtan tegyék ránk az Instagramon, a Facebookon, a TikTokon vagy a YouTube megjegyzéseiben.