A kezdők útmutatója az akváriumhoz

ghidul acvaristului incepator | endler.ro

Anyagokat készít elő

Az első akvárium felállítása egy Betta hal számára kihívást jelenthet, de soha nem ijesztő.

Nagyon fontos a kezdetektől fogva tudni néhány hasznos információt, hogy mikor lesz kedvencünk az első hal, mint például a nitrogén körforgása és a kerékpározás, néhány nagyon fontos szempont, amit figyelembe kell vennünk.

Mindig, ha valami újat akarunk, fontos előre dokumentálni, különösen akkor, ha olyan életünk lesz, aminek szüksége van bizonyos szükségletekre ahhoz, hogy boldogok legyünk és élvezhessük.

Akvárium

A Betta halakvárium az a hely, ahol pihenni fogunk, szeretni fogunk, és sok időt és persze pénzt fektetünk bele, hogy örömet szerezhessünk új társunknak.

A betta halak édesvízi halak, amelyek természetes élőhelyükön, állóvizekben, alacsony és alacsony oxigéntartalmú vízoszlopban találhatók meg. Ez a hal ellenálló, szerény a víz kapacitását tekintve, amelyben élni fog, sokkal fontosabb a minősége.

Egy betta hal a 3 literes és a 100 literes akváriumban is elfér, ha az a hely minden igényt kielégít, amire horgászunk szüksége van. A másik szempont, amit figyelembe kell vennünk, az alakja, nem ajánljuk a tál típusú akváriumokat, mert formájuk miatt összezavarhatják halainkat. A legalkalmasabbak azok a jobb sarkú akváriumok, amelyekben halaink megszokják a rájuk szabott korlátokat, és amit elfoglalnak, amit egy tálban nehezebb megcsinálni, és több idő és energia kell.

Javaslatként azt javasoljuk, hogy kezdetben az akvárium legalább 5 literes legyen, hogy megértsük a nitrogén körforgást, a szűrés szerepét és annak ciklusát, és legyen egy jobb sarkokkal.

Leginkább egy 10 literes, legfeljebb 30 cm-es vízoszlop magasságú akvárium lenne a legajánlottabb, mivel halainknak oxigénre lesz szükségük, amit a víz felszínéről szereznek be. A magasabb vízoszlop idővel elfárasztja halainkat, a nagyobb befogadóképességű akváriumokhoz ugyanezt ajánljuk, feltétel, hogy 50 cm-nél kisebb oszlop legyen.

Az akvárium elhelyezése

Egy másik szempont, amit figyelembe kell vennünk, az a hely, ahol az akváriumunkat elhelyezzük, nagyon fontos, hogy a kezdetektől árnyékos helyet válasszunk, közvetlen napfénytől és intenzív forgalomtól vagy rezgésektől, amelyeket halaink észlelnek és okoznak neki. feszültség. Az általunk választott hely változatlan marad akváriumunk élettartamának végéig, döntéseink befolyásolják.

 

Akváriumi szűrés

Szükségem van szűrésre egy betta halban?

Egy kérdés, amit feltesszük magunknak halakváriumunk konfigurálásakor. A válasz vitatható. Egy szűrő segít abban, hogy kedvencünk otthonában sokkal könnyebben tartsuk a víz paramétereit, segít a víz jobb minőségének megőrzésében és egyúttal eltávolítja a felületéről a biofilmet, ami a legtöbbször történik, különösen tapasztaltabb akvaristák kevés. A szűrő nélkülözhetetlen, ha ültetett akváriumról beszélünk, amelyben a növények nem boldogulnak nélküle, kivéve bizonyos fajokat, például felszíni növényeket.

A szűrőnk hátránya, hogy rendszeresen tisztítani és karbantartani kell, olyan áramot hoz létre az akváriumban, amit horgászunk nem túl jól fogad, és zajt kelt, amit figyelembe kell vennünk, ha be akarjuk szerelni a akvárium a hálószobában.

Javasoljuk, hogy kezdők szereljenek be vízesés- vagy szivacsszűrőt , ahol az áramlási sebesség állítható, és amely hatékony szűrést tesz lehetővé társunk dobozában.

A Betta halak nagyon jól bírják szűrő nélkül is, csak annyi, hogy gyakoribb vízcserét igényel.

Fűtő

A betta halhoz szükséges hőmérséklet 22-25 C között van, általában nehéz fenntartani anélkül, hogy további segítség nélkül termosztátos fűtőtest vagy egy előre beállított ideális hőmérsékletre van szükség. Javasoljuk, hogy adjon hozzá egyet halházunkhoz, hogy biztosak lehessünk benne, hogy halaink nem fognak megfázni.

Mesterséges fény

Ahhoz, hogy gyönyörködhessünk halaink és az általunk felállított akvárium szépségében, szükségünk lesz egy hozzá való lámpára , ami nem fog égni napi 6 óránál tovább, főleg ha nincsenek természetes növényeink. A kapacitását és típusát ízlésünk szerint választjuk meg, vagyis ha akváriumunk ültetett, akkor erősebb lámpa kell hozzá, ha nem, akkor elég egy kisebb teljesítmény is, hogy megcsodálhassuk a benne rejlő csodát.

 

Az aljzat és a dekoráció

Egy Betta halhoz nem feltétlenül kell szubsztrát , az aljzatnak csak akkor van dekoratív és funkcionális szerepe, ha természetes növényeket adunk hozzá. Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy nagyon fontos, hogy ne helyezzünk festett, mesterségesen színezett köveket, műanyag növényeket vagy egyéb tárgyakat, amelyekből olyan mérgező vegyületek szabadulhatnak fel, amelyek károsíthatják kedvencünk életét. A szubsztrát megnehezíti a karbantartást, az akváriumunk tisztítása pedig azt eredményezi, hogy a táplálék eltömődik benne, ami halaink vízparamétereinek megváltozásához vezet. Az aljzatot csak akkor adjuk hozzá, ha a növényeinkhez szükséges telepített akváriumot szeretnénk.

A dekoráció fontos szempont halaink számára, mert képesek lesznek körülötte játszani és elbújni, ha fenyegetve érzi magát, vagy pihenni akar. Csak természetes dekorációt ajánlunk, mint például természetes fát, uszadékfát, sárkányfát vagy más fafajtákat és kémiailag semleges köveket, amelyek nem képesek megváltoztatni a víz paramétereit, és nem sérthetik meg az éles peremeken keresztül.

növény

Nagyon esztétikus és funkcionális dolog, hogy a barátunk akváriumába növényeket adunk, egyrészt komfortossá és nyugodtabbá teszik, másrészt segítenek javítani a víz minőségét, amelyben él, és természetesen természetessé és kellemessé teszik az akváriumot. megnézni abban a szobában, ahol található. Bármely akváriumba ajánljuk a növényeket, mivel számos előnyük van.

KÖVETKEZTETÉSEK

Ezek lennének a nélkülözhetetlen dolgok az új halkereskedőnk házában. Ezek az allokálni kívánt költségvetéstől függően konfigurálhatók.

A Betta halak kicsi és egyszerű edényekben is túlélnek, de ahhoz, hogy maximális kapacitásukon élvezhessük őket, elengedhetetlen a fenti elképzelések és egy legalább 5 literes akvárium.